Kinder- en Jeugdconcours in Berg a/d Maas

vr, 01-11-2019 - 16:40
mandoline gitaarconcours

Op zondag 10 november 2019 zal in Stein het vijfde Euregionaal Kinder- en Jeugdconcours voor Mandoline en Gitaar worden georganiseerd door de Stichting International  Mandolin & Guitar Meetings.  Het concours vindt plaats in:                 Multifunctioneel Centrum Berg aan de Maas

                                                                                              Bergerweg 1,

                                                                                              6129 PG Berg aan de Maas

Het concours is bestemd voor kinderen en jeugd tot 16 jaar. Er zijn deelnemers uit Nederland, Duitsland en België. Beschermvrouwe van deze internationale ontmoeting van jonge musici is de bekende Limburgse kunstenares Marieke Russel. Het concours wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Provincie Limburg en de gemeente Stein.

De jury bestaat uit gerenommeerde muziekpedagogen en podiumkunstenaars:

Prof. Marga Wilden-Hüsgen, mandoliniste (Aken, Duitsland) - voorzitter

Mevr. Annette Kruisbrink, gitariste / componiste (Zwolle, Nederland)

Mevr. Maria Markatatou, mandoliniste (Antwerpen, België)

De artistieke leiding van het concours is in handen van Mevr. Leoniek Hermans, mandoliniste (Stein, Nederland).

De jongste deelnemers zullen tussen 10.00 uur en 11.30 uur hun concourswerken voorspelen voor de jury, de andere deelnemers kunt u beluisteren van 14.15 uur tot 15.30 uur.

Daarnaast zijn er workshops voor de concoursdeelnemers onder leiding van Marlo Strauss uit Aken in samenwerking met Olga Dubowskaya, die met het Junior-ZupfOrchester Nordrhein Westfalen (JuZO) aanwezig zal zijn. Samen met de deelnemers aan het concours zullen zij een mooi muziekstuk instuderen.

Van 17.00 uur tot  18.00 uur wordt de dag afgesloten met een concert van het workshop-orkest en het Junior Zupforhester Nordrhein Westfalen o.l.v. Olga Dubowskaja en feestelijke prijsuitreiking door Wethouder Janssen van de gemeente Stein. Naast tegoedbonnen voor bladmuziek worden de Hary Hermansprijzen voor de beste uitvoeringen van een hedendaagse compositie, gemaakt door de kunstenaressen Marieke Russel en Moniek Op den Camp en de Sonderpreis des Fördervereins des BDZ- NRW verleend (deelname aan een repetitieweekend van het  JuniorZupforchester - NRW voor kinderen tussen 8 en 16 jaar. Deze prijs wordt gegeven aan 4 deelnemers).

Verder is er ook dit jaar weer een tentoonstelling van instrumenten en bladmuziek, o.a. van mandolinebouwer Elmar Geilen uit Koblenz. Al met al zowel voor spelers als voor begeleiders en belangstellenden een leuk en afwisselend programma

 

Publiek is tijdens de gehele dag van harte welkom en de entree is gratis.